24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, με το βλέμμα στην Ουκρανία

 

Για πρώτη φορά θα επεκταθεί φέτος στις φυσικές προβολές του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ ο θεσμός των καθολικά προσβάσιμων προβολών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει σε καθολικά προσβάσιμη προβολή την ταινία «Ο μανάβης»

Τρία ντοκιμαντέρ, τα «Χαρακώματα» του Γάλλου πολεμικού ανταποκριτή Λουπ Μπιρό, το «Σπίτι από θραύσματα» του Δανού σκηνοθέτη Σάιμον Λέρενγκ Βιλμόντ και το «F@ck this Job» της Βέρα Κριτσέφσκαγια, που θα προβληθούν στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης -θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 20 Μαρτίου 2022 τόσο σε φυσικούς χώρους όσο και διαδικτυακά- υπενθυμίζουν πως εκεί που μαίνεται τώρα ο εφιάλτης του πολέμου, οι άνθρωποι ζούνε εδώ και χρόνια στα χαρακώματα. Μάλιστα, η Βέρα Κριτσέφσκαγια που ζει στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια, θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες του Φεστιβάλ.

«Η λογική μένει άφωνη. Ως Φεστιβάλ αφήνουμε τα ντοκιμαντέρ να μιλήσουν. Έχουν και θα έχουν -ευτυχώς ή δυστυχώς- να πουν πολλά», τόνισε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου η γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελίζ Ζαλαντό, η οποία αναφέρθηκε και στη σκιά της πανδημίας.

«Πώς να επιβιώσετε σε μια πανδημία» του Ντέιβιντ Φρανς είναι, εξάλλου, και ο τίτλος της ταινίας, μια παραγωγή του ΗΒΟ, που θα ανοίξει τη φετινή διοργάνωση, σε πρώτη παγκόσμια προβολή. To 24o ΦΝΘ θα κλείσει με την ταινία «Τυφλή φιλοδοξία» των Γουόρικ Ρος και Ρομπ Κόου.

Στο φετινό φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 233 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους, στην ιστορική έδρα του θεσμού στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας και στις αίθουσες του Λιμανιού Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές και διαδικτυακά.

Το 24ο ΦΝΘ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του προγράμματος ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και του Προγράμματος MEDIA.

«Τα διαγωνιστικά τμήματα του 24ου ΦΝΘ»

Newest
Previous
Next Post »

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομάδας

Popular Posts