Παραιτήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού της Σλοβακίας


Ο Σλοβάκος υπουργός Πολιτισμού Μάρεκ Μάνταριτς παραιτήθηκε μετά τη δολοφονία του νεαρού δημοσιογράφου που συγκλόνισε τη χώρα.

Ο  Κούτσιακ και η σύζυγός του βρέθηκαν νεκροί την Κυριακή στο σπίτι τους 50 χιλιόμετρα ανατολικά της Μπρατισλάβα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Σλοβακίας δήλωσες ότι το "πιο πιθανό κίνητρο" της δολοφονίας  σχετίζετε με το ερευνητικό έργο του  Κούτσιακ. 

Σε ομιλία του σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο κ. Μάρεκ Μάνταριτς, δήλωσε ότι η απόφασή του να αποχωρήσει ήταν προσωπική.

"Το υπουργείο Πολιτισμού είναι πιο κοντά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μετά από αυτό που συνέβη, δεν μπορώ να φανταστώ απλά να κάθομαι ήσυχα στην καρέκλα του υπουργού ", δήλωσε ο κ. Μάρεκ Μάνταριτς . "Ως υπουργός πολιτισμού, δεν μπορώ να ταυτιστώ με το γεγονός ότι ένας δημοσιογράφος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας μου".

Η δολοφονία του 27χρονου  Κούτσιακ - η πρώτη γνωστή δολοφονία δημοσιογράφου στη Σλοβακία, από τη στιγμή που η χώρα των 5.4 εκατομμυρίων ανθρώπων κέρδισε την ανεξαρτησία της το 1993.

Οι αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Το τελευταίο άρθρο του Κούτσιακ έκανε λόγο για διασυνδέσεις της ιταλικής μαφίας με πρόσωπα προσκείμενα στον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο.

Στο ρεπορτάζ του παρουσίαζε Ιταλούς επιχειρηματίες που είχαν διασυνδέσεις με τη μαφία της Καλαβρίας, να έχουν εγκατασταθεί σε σπίτι στα ανατολικά της χώρας και να «βάζουν χέρι» σε ευρωπαϊκά κονδύλια.
Previous
Next Post »

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομάδας

Popular Posts