Η Βόρεια Κορέα προμηθεύει τη συριακή κυβέρνηση με υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χημικά όπλα


Η Βόρεια Κορέα μεταφέρει προμήθειες στη συριακή κυβέρνηση που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή χημικών όπλων, υποστηρίζει άρθρο των New York Times 

Σύμφωνα με το άρθρο τα αποδεικτικά στοιχεία του συσχετισμού της συριακής κυβέρνησης με την Βόρειας Κορέα έρχονται στο φώς την στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες κατηγόρησαν τη συριακή κυβέρνηση για τη χρήση χημικών όπλων σε πολίτες, συμπεριλαμβανομένων πρόσφατων επιθέσεων εναντίον πολιτών στο προάστιο της Δαμασκού της ανατολικής Γκούτα.

Οι προμήθειες από τη Βόρεια Κορέα περιλαμβάνουν βαλβίδες και θερμόμετρα ανθεκτικά στο οξύ, σύμφωνα με έκθεση των ερευνητών των Ηνωμένων Εθνών. Βορειοκορεατες τεχνικοί πυραύλων εντοπίστηκαν να εργάζονται σε γνωστά χημικά όπλα και πυραυλικές εγκαταστάσεις στη Συρία, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία συντάχθηκε από ομάδα εμπειρογνωμόνων που εξέτασε τη συμμόρφωση της Βόρειας Κορέας με τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Από την πλευρά του, ο ΟΗΕ δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξη της έκθεσης.

«Δεν έχουμε την έκθεση. Δεν ξέρω κάτι για το πότε δημοσιεύτηκε. Νομίζω πάντως ότι το κυρίαρχο μήνυμα είναι πως όλα τα μέλη του ΟΗΕ έχουν καθήκον και ευθύνη να υπάκουν στις κυρώσεις που υπάρχουν», τόνισε ο εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουτζάρικ.
Previous
Next Post »

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομάδας

Popular Posts