Συρία: νέες μάχες στην ανατολική Γούτα παρά την κατάπαυση του πυρός από την UN

Οι δυνάμεις του Συριακού καθεστώτος ξεκίνησαν μια νέα επίθεση εδάφους και αέρα την Κυριακή ενάντια στις θέσεις των ανταρτών στη πολιορκημένν ανατολική Γκούτα της Συρίας, σε αντίθεση με την παύση του πυρός που διέταξε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι οι μάχες ξέσπασαν σε πολλά μέτωπα σε μια προσπάθεια του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Ασαντ, για να εξαλείψει την αντίσταση της αντιπολίτευσης στη Γκούτα, κοντά στη Δαμασκό, πριν να μπορέσει να επιβληθεί η εκεχειρία πυρός 30 ημερών.

Τουλάχιστον 14 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών, σκοτώθηκαν την Κυριακή, ανέφερε  το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών αυτήν την εβδομάδα σε 530, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 130 παιδιά. Ο βομβαρδισμός ήταν λιγότερο έντονος από τις επιθέσεις την περασμένη εβδομάδα.

14 περιπτώσεις ασφυξίας, ανάμεσά τους και ενός παιδιού που υπέκυψε, αναφέρθηκανμετά τους βομβαρδισμούς του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ στην ανατολική Γούτα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης κατηγορούν την συριακή κυβέρνηση για χρήση χημικών όπλων.
Previous
Next Post »

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομάδας

Popular Posts